Amerikansk toppfotograf kommer til Hell!

Skrevet av | 06. desember 2017 | 2018 | Ingen kommentarer

Den anerkjente pressefotografen Michael Robinson Chávez tar turen til Hellkonferansen. Her blir det både lærerik workshop for fotografer og et innsiktsfullt plenumsforedrag om å være fotojournalist i svært farlige miljøer.  

Michael Robinson Chávez ble forført av fotografiets verden etter at en venn ga ham et kamera før en tre måneder lang tur til Peru i 1988. Denne gaven skulle nesten 30 år senere vise seg å være en uvurderlig gave til fotojournalistikken.

Nå er Michael Robinson Chávez ansatt i The Washington Post, og har tidligere jobbet for The Los Angeles Times, Associated Press og The Boston Globe. Han har dekket store hendelser i over 60 land, som for eksempel revolusjonen i Egypt, den amerikanske invasjonen av Irak, jordskjelvet i Chile og tsunamien i Indonesia.

For tiden er han i Mexico og dokumenterer hvordan vold og narkotika har blitt en del av hverdagen for veldig mange i landet som ligger sør for USA.

 Jeg gjør meg klar for å dra til Hell, og gleder meg veldig til det!  Jeg har alltid ønsket å dra til Hell i Norge, i februar, sier han til Hellkonferansen.

Jeg håper dere får mulighet til å komme, for jeg gleder meg til å vise frem bildene jeg har tatt det siste året for The Washington Post. Vi sees i Hell!

IYOTLA, MEXICO – APRIL 28: A Mexican soldier throws a bunch of opium poppies onto a fire during an eradication operation in the opium growing region of Iyotla, Guerrero, Mexico on April 28, 2017. Mexico has become a major source of heroin for the United States market and has fueled a surge in violence in the state of Guerrero, Mexico. It is now considered Mexico’s most violent. (Photo by Michael Robinson Chavez/The Washington Post)

Den produktive fotografen har vunnet den høythengende Robert F. Kennedy Award for Photojournalism to ganger, og i 2010 og 2014 kom Chávez på andreplass i kåringen «Photographer of the Year». Han har også fått utmerkelser fra The White House News Photographers’ Association, National Press Photographers Association, the Atlanta Photojournalism Seminar and the Society of Newspaper Design.

I løpet av karrieren har han hatt mange fotoutstillinger, blant annet i Frankrike, Australia, Peru, Cuba og Kroatia. Han underviser og har holdt foredrag, blant annet i Mexico, Argentina, India, Egypt, Peru, USA og El Salvador. For øyeblikket jobber han med en fotobok fra Peru som vil bli publisert i 2018.

For et lite innblikk i arbeidet til Chávez, sjekk ut nettsiden hans på The Washington Post.

Du kan også følge ham på Twitter og Instagram.

Hellkonferansen ser frem til å høre om hvordan det er å jobbe som fotojournalist midt oppi narkotikakrigen i Mexico. Vi håper at du også kommer for å høre foredraget. Sett av første helga i februar og bli med på Hellkonferansen. Påmelding vil åpne i neste uke.

Legg igjen en kommentar