Første dag av Hellkonferansen er over!

Skrevet av | 03. februar 2018 | 2018, Ukategorisert | Ingen kommentarer

– Jeg håper dere tenker på hvor viktige vi er for folk, at den jobben vi gjør er betydningsfull sa leder av Hellkonferansen Stein Risstad Larssen i sin åpningstale for de fremmøtte fredag ettermiddag. Ett av målene med Hellkonferansen er å kunne dele de erfaringene som alle deltagerne og foredragsholderne sitter med. For som Larssen så fint sa det:

– Det skjer mye i medietrøndelag.

Se bildegalleri nederst i saken.

Viktig å oppretholde nysgjerrigheten

Den faglige biten av Hellkonferansen innledes av Schibsted-direktør og tidligere ansvarlig redaktør i VG, Torry Pedersen. Om vi skulle sett inn i en spåkule, og sett fremtiden av Medie-Norge, hva hadde vi sett? Pedersen, som selv er tilhenger av den gode gamle papiravisen, innrømmet at noe må endres for at den skal bestå.

– Vi må knekke forretningsmodellen, og forstå hvordan vi beholder de abbonentene vi har samtidig som vi lokker til oss flere. Samtidig skryter Pedersen av norsk journalistikk i dag.

– Den gode journalistikken jeg leser nå er det beste jeg noen gang har lest.

Fra media til Mexico

Neste aktør ut Michael Robinson Chavez. Et prakteksempel på hvor farlig journalistyrket kan være. Som fotograf for blant annet «LA Times» og «The Washington Post» har han fått kjenne på akkurat dette.

– I 2017 var mordstatistikken den høyeste den noensinne har vært. Så mange som 11 mennesker mister livet daglig i de verste byene, forteller han mens han viser frem bilder fra reportasjereisen til Mexico. Om disse tallene virker usannsynlige, finner en også bekreftelse når Chavez forteller om en hendelse fra reisen sin.

– Vi besøkte et lokalt begravelsesbyrå i Tijuana, omsetningen hadde økt med 500%.

Med to svært sterke presentasjoner, kan man trygt si at det er blitt lagt et meget sterkt grunnlag for årets Hellkonferanse.

Alle foto: Mari Haugan

 

Legg igjen en kommentar