Hjelp, jeg må ta bilde selv – få de beste tipsene fra Johan Arnt Nesgård

Skrevet av | 08. januar 2018 | Ukategorisert | Ingen kommentarer

Det startet med 4H-oppgaven «Vi fotograferer» i mørkerommet på Levanger-Avisa. 30 år senere har fotograf Johan Arnt Nesgård laget en liste over sine beste tips for å ta gode pressebilder. De får du på Hellkonferansen 2018.

Johan Arnt Nesgård (42) har jobbet i trønderske medier siden han var ferdig på fotolinje på folkehøgskole i 1994. Siden 2004 som pressefotograf i Trønder-Avisa – en jobb han elsker.

– Jeg syns jeg har verdens beste jobb. Det tror jeg er et veldig godt utgangspunkt for å gjøre en god jobb.

Ekslusivt bilde er gull

I en tid der mediebransjen sliter har Nesgård stor tro på den visuelle journalistikken.

– En nyhet er eksklusiv inntil det øyeblikket den er publisert. Et bilde eller en video er det ingen som kan kopiere eller sitere. Har du et eksklusivt bilde, har du eksklusivt innhold ingen andre kan tilby leserne, sier 42-åringen fra Levanger.

Han forteller at to visuelt drevne journalistiske prosjekter er på topp 3-lista over saker som utløste abonnementssalg i Trønder-Avisa i 2017.

– Daglige bildegalleri og direktesendte fotballkamper fra Storsjöcupen i Östersund var en stor suksess. Men det var tross alt mange galleri og mange fotballkamper over en hel uke. Den enkeltsaken som utløste flest salg i 2017 var en fotodokumentar laget av min kollega Marius Langfjord. Det gleder et fotohjerte, sier Nesgård.

Se fotodokumentaren «Sov godt lille engel»

Vunnet fire ganger på Hell

Johan Arnt Nesgård har vunnet «Årets bilde i Trøndelag» fire ganger. I tillegg er han flere ganger premiert i «Årets bilde i Norge». Senest i fjor hentet han hjem to priser. Felles for vinnerbildene er at de alle er fotografert i Trøndelag.

– Jeg håper at mitt foredrag på Hellkonferansen kan bidra til at trønderske mediefolk tar enda flere gode dokumentariske bilder i sitt lokalmiljø i 2018, sier Johan Arnt Nesgård.

Se noen av Nesgårds bilder på hans nettside eller på hans profesjonelle Facebook-side.

Lyst til å bli en bedre fotograf? Er du journalist som ønsker å imponere med et blinkskudd?

Meld deg på Hellkonferansen nå!

 

Legg igjen en kommentar