Lyst å ha tekst på videoen din? Martin viser deg hvordan

Skrevet av | 24. januar 2018 | Ukategorisert | Ingen kommentarer

Martin Fossland vil ha et praktisk foredrag under Hellkonferansen hvor han viser deg nøyaktig hvordan du ved hjelp av en mobilapp kan få lekre og informative videoer med tekst.

Fossland er til vanlig digitalsjef i Namdalsavisa. Han har bakgrunn som programingeniør i NRK, fotograf og TV-produsent.

– Jeg har jobbet i NA i fire år, og hatt ansvaret for det meste av videosatsingene vi har gjennomført. I NA bruker vi video relativt sjeldent som et format for å formidle journalistikk. I større grad har vi nytte av video for å bli lagt merke til og tease de skriftlige produktene. Vi begynte å legge tekster på videoer for et par år siden da vi så at flere andre gjorde dette på sosiale medier. Skrivende journalister er stadig i tidsnød med tanke på deadline, så utfordringen har  vært å finne tilstrekkelige tidsbesparende måter å gjøre dette på, forklarer han.

– Hvem bør komme på foredraget ditt?

– Dette foredraget retter seg mot journalister som ønsker å bruk korte videoer til å fortelle om sine journalistiske prosjekter i sosiale medier.  Du trenger ikke å ha erfaring med redigering av video, men du må gjerne ha prøvd å filme med kameraet i mobiltelefonen din.

– Hvorfor bør enkelte av videoene som legges på nett bli tekstet?

– De fleste sosiale medier starter videoer automatisk når brukerne skroller nedover tidslinjen. Derfor bør vital informasjon i starten av video være av visuell karakter hvis videoen skal fange nok oppmerksomhet til å bli dvelt ved.  Teksting har inntil nylig vært relativt tidkrevende og forutsatt ferdigheter innen redigering med dedikert programvare på PC eller Mac. Vi vil imidlertid vise hvordan man via en app på iOS kan oppnå et akseptabelt resultat på videoer som er filmet med mobiltelefon. I tillegg vil vi ta en rask gjennomgang av tekstverktøyet som Youtube tilbyr på sin nettside.

Meld deg på Hellkonferansen her

Dette er et eksempel på hvordan tekst kan legges på bilde:

Legg igjen en kommentar