Sa opp i NRK for å følge drømmen

Skrevet av | 18. januar 2013 | 2013, Program, Siste nytt | 3 kommentarer

Etter 16 år som journalist har Hell-aktuelle Ragnhild Lund Ansnes sagt farvel til en trygg jobb og kastet seg ut i det ukjente. Uten å ha blitt lokket av en eneste sluttpakke.

Lørdag 2. februar kommer Ansnes til Hellkonferansen for å fortelle om hvordan hun greide å få innpass i et av de mest mannsdominerte og lukkede miljøer som finnes: den engelske fotballverdenen. Ragnhild Lund Ansnes er den eneste kvinne i verden som har skrevet klubbok for et Premier League-lag. Hun har til og med laget to. Begge for Liverpool FC.

Sa opp jobben
Rett etter nyttår ble det kjent at Ansnes ikke kommer tilbake til NRK når permisjonen hennes går ut 1. mars. Hun var egentlig innstilt på å begynne i ”gammeljobben”, men slik ble det ikke.
– Jeg elsker NRK og er veldig glad i kollegene mine på Tyholt, og jeg er veldig stolt over å ha fått lov til å være en del av dette. Men jeg følte at det ble en utfordring å gå tilbake til dag-til-dag-journalistikken etter å ha kjent gleden ved å få jobbe skikkelig i dybden med et fagfelt. Nå vil jeg dykke enda dypere ned i fotballuniverset, og jeg ønsker å videreutvikle kompetansen min om fotballkultur fra et menneskelig perspektiv.

Shankly-biografi
– Har du noen konkrete planer, eller hopper du rett ut i det store intet?
– Forlaget mitt, Sport Media, som er samarbeidspartner for klubber som Liverpool, Everton, Chelsea og Celtic, har spurt meg om å oversette biografien om Bill Shankly. I september er det jo 100 år siden vår store legende ble født. Jeg skal jobbe som frilanser, og er i startgropa når det gjelder å utvikle et par TV-ideer. Det kan bli et kjempestort prosjekt, og det blir litt bredere nå. Ikke bare Liverpool.

Selvhøytidelige menn
Ansnes mener en del TV-kanaler har kjørt seg fast i et spor når det gjelder måten fotball dekkes på.
– Jeg tror mange er lei av selvhøytidelige menn i dress, gjerne tidligere fotballspillere, som sitter rundt et bord der alle snakker på samme måte og sier det samme hver helg. Jeg tror folk er klar for en litt annen vinkling når det gjelder fotballen.
– Det er nesten ikke et eneste mediekonsern der det ikke er gått ut tilbud om sluttpakker fordi man må redusere staben. Så sier du opp din trygge jobb, helt uten lokkemiddel?
– Ja, og mange vil synes jeg er helt tullete. Men noen ganger må man følge hjertet og magen. Hodet mitt sier at ”selvfølgelig skal du bli i NRK-jobben, Ragnhild”. Men noen ganger må man bare følge drømmen når den er der.

Av Catharina Morken

3 Kommentarer

Legg igjen en kommentar