Sportsjournalistikken må skjerpe seg

Skrevet av | 04. februar 2017 | Ukategorisert | Ingen kommentarer
sportt

Kommentator Leif Welhagen i VG-sporten. Foto: Karl Erik Andresen

 

Av: Karl Erik Andresen

Det var beskjeden til Leif Welhagen, kommentator i VG-sporten. Han åpnet med å forklare at idrett er ikke bare det som skjer ute på arenaen.

– Det er makt, penger og forvaltning av felleskapets tillit, gestikulerer Welhagen ivrig fra scenen.

Han forteller videre om VG-sportens satsing på det de kaller «nådeløs åpenhet». En lang prosess for å få innsyn i dokumenter som ikke er underlagt offentlighetsloven.

Etter flere forsøk på å sende detaljerte innsynsbegjæringer gjorde de et forsøk på å benytte seg av kommentarplass i avisen for å fortelle leserene hva de ønsket å lete etter.

Etter mye iherdig jobbing ga arbeidet resultater i form av blant annet NFFs reiseregninger, pengebruk under Sotsji-OL, alle resultater som har rystet idrettsverden de seneste årene.

Organisert hemmelighold

Avslutningsvis var det Sundby-saken som fikk oppmerksomhet. Hvordan forbundene og lederne videreformidlet dom og kritikk var i følge Welhagen hårreisende.

– Hvor mange var klar over at både FIS og Wada ga krass kritikk til Norges Skiforbund og ledelsen, både i behandling av saken og dom, spør Welhagen retorisk.

Begrepet sportsjournalistikk bør begraves, vi skal være journalister som jobber med sport avslutter han før han stiller et siste spørmsål til de oppmøtte:
Har norsk presse gjort jobben med å ettergå hvordan denne saken ble presentert?

Legg igjen en kommentar