Vanja har ett mål – mer åpenhet i offentlig forvaltning

Skrevet av | 04. februar 2017 | Ukategorisert | Ingen kommentarer

 

Vanja Skotnes har kjent på hvordan det er å møte motstand fra offentlig forvaltning.

Vanja Skotnes har kjent på hvordan det er å møte motstand fra offentlig forvaltning.

Av: Andreas Trygstad (tekst og foto)

 

Det handler om å stå på, ikke gi seg og stille riktige spørsmål. Flere av helgens foredragsholdere har vært innom temaet.
Sju foredragsholdere med 15 minutter hver fortalte lørdag de fremmøtte på Hellkonferansen om hvor mye av journalistikken i Trøndelag som faktisk går ganske bra. Blant dem var journalist Vanja Skotnes.

Trondheimskvinnen har et lokalt fotfeste og bakgrunn fra Byavisa i Trondheim, men skriver nå for Finnmark Dagblad. Skotnes har et uttalt mål med å jobbe for mer åpenhet i offentlig forvaltning.
– Det gjenstår fortsatt mye jobb, forteller hun.

Skotnes er i en pågående sak med Finnmark fylkeskommune. Hun har møtt mye motstand da hun begynte å grave i opplæringsavdelingen lengst nord i landet.

Skotnes forteller om kampen mot tause politikere og lukkede dører, både i billedlig og bokstavelig forstand. Journalisten ble beskyldt blant annet for walraffing og for å seile under falskt flagg da hun stakk pennen borti det som viste seg å være et lokalpolitisk vepsebol.

Skotnes representerer et syn som flere foredragsholdere har vært innom i løpet av helgen: Å stå på, ikke gi seg, og stille de riktige spørsmålene.
– Skremselstaktikken har de ikke lyktes med, forteller hun.

Les også: Hans Geelmuyden: – Dere er i ferd med å bli henrettet. Hele gjengen, men: Jeg heier på dere.
(Lenken åpnes i en ny fane)

Legg igjen en kommentar